Belföld

Nyakig ül az adósságban Dombóvár

forint (forint, érme, )
forint (forint, érme, )

Százmillió forintnál többel tartoznak a helyi intézmények. A város zeneiskolájával már felmondta aszerződést a gázszolgáltató.

A szolgáltató augusztus 13-án kapcsolta ki a gázt az iskolában egy 2,5 millió forintos tartozás miatt; jelenleg az önkormányzat gyorssegélyére várnak – mondta el Tóth Ada Eszter, az intézmény vezetője az MTI-nek. Egyelőre nem tudni, mikor indulhat újra a gázszolgáltatás. A tantermekben húsz fok van, ha hidegebbre fordul az idő, szünetet kell elrendelni.

Szeptember 30-án a város intézményeinek tartozásállománya 107 millió forint volt, amelyből 103 milliót a szállítóknak és a szolgáltatóknak kellene kifizetni – mondta el a polgármester. Szabó Loránd azt javasolja a város képviselő-testületének, hogy biztosítson 35 millió forintot, amennyivel rendezheti az önkormányzat az intézmények, köztük a zeneiskola legsürgősebb tartozásait. A javaslat a testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel.

Az intézmények leginkább közüzemi díjakkal tartoznak, az önkormányzat nem térítette meg az ingyenes tankönyvek árát az iskoláknak, két iskola pedig nem tudott minőségi bérpótlékot fizetni a pedagógusainak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik