Belföld

Melyik lesz az Év Kórháza?

Csongrád megyéből 22  intézményre lehet szavazni.

A Házipatika honlapján, ahogy 2005 óta teszi, idén keresi azt az egészségügyi intézményt, amely elnyeri az Év Kórháza címet – értesítette a Szeged24-et a szakportál azzal, hogy a szavazást már elindították arról: „melyik intézményben a legjobb betegnek lenni?” Szavazni, véleményt nyilvánítani, az eredményeket nyomon követni, kórházi bemutatókat olvasni a honlap külön erre az alkalomra készített oldalán lehet.

Eszerint Csongrád megyéből összesen 22 intézmény szerepel a listán, amelyekre szavazni lehet: Deszkről a Mellkasi Betegek Szakkórháza, Szentesről a Bugyi István, Hódmezővásárhelyről az Erzsébet kórház. A többi a Szegedi Tudományegyetem különböző klinikája illetve egészségügyi intézménye.

A honlap adatai szerint eddig 200 szavazat érkezett be, amelyek alapján még egyik Csongrád megyei intézmény sincs a Top10-ben. A szavazáson piros szívecskékkel szimbolizálva, öt kategóriában várják az értékeléseket a kórházakról az 1-5-ig pontozható skálán: az orvos-szakmai ellátásról, az ápolás és szakszemélyzetről, az infrastruktúráról, az ellátásról, a környezet és tisztaságról. Az összesített eredménylista alapjan eddig az összes Csongrád megyei egészségügyi intézménynek: három „szívecskéje” van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik