Belföld

Vádemelési javaslat FKF-ügyben

fkf (fkf)
fkf (fkf)

Kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával összesen tizennyolc emberrel szemben vádemelési javaslattal zárult hétfőn a nyomozás a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodása ügyében - írta keddi számában a Magyar Nemzet Bényi Mónika rendőrségi szóvivőre hivatkozva.

A szóvivő elmondta: a két éve kezdődött széles körű nyomozás során a fővárosi társaság működésével kapcsolatban több korrupciós bűncselekményt is felderítettek, a vádemelési javaslatot még hétfőn a Fővárosi Főügyészséghez továbbították.

Mint írták, a nyomozók adatai alapján tizenegy cég képviselője az utóbbi évek során több alkalommal jogtalan anyagi előnyben részesítette az FKF Zrt. munkatársait azért, hogy cégük lehessen az “anyagbeszállító”.

Az FKF dolgozói és vezető beosztású alkalmazottai a jogtalan anyagi ellenszolgáltatásért munkaköri kötelességüket rendszeresen megszegték, a cég működéséhez szükséges eszközöket, alkatrészeket többszörös áron szerezték be. A számlák ellenértékének pár százalékát a beszállítók a beszerzők és azok vezetői részére visszaosztották – írta a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik