Belföld

Erzsébet-utalvánnyal fűtenek idén öt általános iskolában

Pusztadobos, Vajdácska, Zsadány, Ózd és Vilmány településeken, az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő öt általános iskola és óvoda fűtési költsége lesz kevesebb idén télen.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. szeptemberben írta ki fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. Az Erzsébet-utalvány brikettek fűtési célú hasznosítására már a meghirdetés másnapján számos pályázati adatlap érkezett – áll a cég közleményében.

Az összesen 70 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet öt intézmény nyerte el a beérkezés sorrendjében, az igényelt mennyiség arányában: a pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda 10, a vajdácskai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 25, a Zsadányi Református Általános Iskola 12, az ózdi Csépányi Általános Iskola 15, a vilmányi II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda pedig 8 tonna papírhulladékból préselt tüzelőanyaghoz jut hozzá.

Az Erzsébet-utalvány briketteket a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. juttatja el a nyertes intézményekhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik