Belföld

Ebek derbije Véneken

Huskyk, szamojédek, malamutok és vizslák is a startvonalhoz álltak a II. Szigetköz-Vének Nemzetközi Kutyafogathajtó Kupán. A hiperaktív ebek lelkesen húzták a fogatokat, bicikliket és rollereket.

Erőnlét és gyorsaság – ezekkel a tulajdonságokkal mindenképpen rendelkeznie kell annak a kutyának, aki indulni szeretne egy fogathajtó versenyen. A rengeteg edzésről sem szabad megfeledkezni és egy jó gazdi is elengedhetetlen, hiszen megfelelő háttér nélkül mit sem ér az egész. Nos, a II. Szigetköz-Vének Nemzetközi Kutyafogathajtó Kupán induló négylábúak ezen tulajdonságok mindegyikét birtokolták, hiszen kivétel nélkül jól teljesítettek a – nemzetközi szabályokhoz igazodva – 2 naposra tervezett derbin.

14 kategóriát indítottunk, 8-as, 6-os, 4-es és 2-es fogatok is rajtoltak, sőt voltak, akik rollerrel, kerékpárral, vagy futva teljesítették az 5,2 kilométeres távot, természetesen kedvencükkel az élen. A hazai versenyzők mellett, Luxemburgból, Ausztriából és Szlovákiából is érkeztek nevezők, így összesen 65 induló mérte össze tudását, pontosabban gyorsaságát” – mondta portálunknak Bazsó Zsolt szervező.

Az értékelés során a két nap alatt megtett 1-1 kör időeredményei összeadódtak, így alakult ki a végleges sorrend. Bazsó Zsolt a Győr24-nek azt is megsúgta, hogy 2014-ben Magyarország is rendezhet EB futamot, így most azon dolgoznak, hogy annak a rangadónak is Vének szolgáljon otthonául.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik