Belföld

Botka betart Janicsnak

Nem írja alá a Bárka étterem adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester, pedig a Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő épület megvásárlása a küszöbön állt.

Június végén még úgy döntött a szegedi önkormányzat pénzügyi bizottsága, hogy visszavásárolják 25 millió 146 ezer forintért a több mint 100 éves, városképi védettségű épületben lévő egykori Bárka éttermet Douchev-Janics Natasától – írja a HVG.hu. A sportoló még 2007-ben vette meg az IKV-tól az egykor szebb napokat látott kisvendéglőt, a visszavétel mellett az önkormányzat 8 tagú pénzügyi bizottsága ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett döntött.

Botka és a közgyűlés akkor még nagyon fontosnak tartotta, hogy támogassák a szegedi olimpikonok felkészülését akár egy ilyen vásárlással is. Most viszont, hogy Janics bejelentette távozását Szerbiába, a polgármester kifogásolja a sportoló stílusát, ahogy a döntését kommunikálta. A sportoló menedzserén keresztül kért időpontot egy személyes találkozóra a hétre, ahol tisztázni tudják majd a Bárka ügyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik