Belföld

Virtuális séta Győrben – Keresse meg utcáját!

Egy online térkép készítői tovább mentek a műholdfelvételeknél: 3 dimenziós, körpanorámás felvételeket készítettek több magyar városban, köztük Győrben is.  Gyakorlatilag minden utcát feltérképeztek ezzel a módszerrel.

Akár saját utcánkat és lakóházunkat is megtalálhatjuk a panorámafotókon, ha ellátogatunk a Norc.hu weboldalra. Hét magyar városban tehetünk online sétát a különleges térkép jóvoltából: Budapest, Debrecen, Győr, Hajduszoboszló, Miskolc, Szeged és Szentendre utcáit kukkolhatjuk, továbbá a Balatont körülölelő települések is digitalizávla vannak.

Magyarországon kívül öt másik országból is vannak hasonló térképek az oldalon. Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia és Szlovákia városaiból is válogathatunk.

A térkép a Norc.hu oldalról érhető el. A megjelenő térkép alatt kiválaszthatjuk a kívánt országot, az alsó sorban pedig várost, melyet meg akarunk nézni az interneten keresztül. Miután választottunk, jobb oldalt egy analóg térképet láthatunk, s az utcákon pontokkal jelölik azokat a helyeket, melyekről a körpanorámás felvételek készültek. Látható, hogy Győr szinte minden utcájában készült fotó. Bal oldalon a fotó alapú térképbe tudunk belépni a teljes képernyős módba. Az utcán haladhatunk is a jobb alsó sarokban lévő nyilak segítségével.

Megnézem a többi térképet is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik