Belföld

Ördög Nóra: A látásproblémát kezelni kell, nem szégyellni

szemüveg (szemüveg, )
szemüveg (szemüveg, )

Ördög Nóra, Keresztes Ildikó, Csonka András, Jáksó László, Delhusa Gjon, Szirota Jennifer, Gyurcsík Tibor, Sándor Orsi, Marenec Fruzsina és Világi Péter szem előtt tartják a prevenciót, méghozzá szó szerint! Hírességeink az októberben zajló Látás Hónapja eseménysorozat keretén belül az évenkénti látásellenőrzés fontossága mellett kampányoltak, és természetesen pozitív példát mutatva, ők is részt vettek az ingyenes szűréseken.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Magyar Látszerész Szövetség által megrendezett ingyenes látásszűrő nap a budapesti Erzsébet téren. A közel 300 érdeklődő mellett ismert emberek is szép számban ültek a vizsgálószékekben, hogy ezzel is hangsúlyozzák, mennyire fontos a rendszeres kontrollvizsgálat a látásproblémák és a szem betegségeinek korai felismerésében.

Az RTL Klub népszerű műsorvezetője, Ördög Nóra látása szinte tökéletes, de ennek ellenére tudja, elengedhetetlen a rendszeres szűrés.

„Örülök, hogy részt vehettem a vizsgálaton, mert kezdtem úgy érezni, mintha a jobb szememmel már nem látnék annyira jól. Tipikus női dolog, de sminkelés közben tűnt fel, hogy egy kicsit homályosabban látok. Be is igazolódott, amit sejtettem, negyed dioptriás romlást mutatott a műszer, de szerencsére ez elhanyagolható, úgyhogy hivatalosan még mindig sasszem vagyok” – árulta el nevetve a gyönyörű műsorvezetőnő, aki azt is hozzátette, hogy nem szabad hiúsági kérdést csinálni abból, hogy viseljünk-e szemüveget, az egészség mindennél előbbre való.

Szirota Jennifernek gyakran fáj a feje, most már tudja, hogy szervezete így jelzi, látáskorrekcióra van szüksége.

„Rendszeresen járok szakorvoshoz, így öt évvel ezelőtt fel is írtak nekem egy szemüveget olvasáshoz, de nem hordtam, mert kényelmetlen volt. Aztán később visszamentem kontrollra és kiderült, tovább romlott a látásom. Azóta nagyon komolyan veszem az ellenőrzéseket, és ma itt a vizsgálaton megfogadtam magamnak, hogy a jövőben az olvasáshoz mindig használni fogom a szemüveget” – mesélte az énekesnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik