Belföld

MSZP: kormányzati szándék az elszegényedés

üres-pénztárca (üres pénztárca)
üres-pénztárca (üres pénztárca)

„Magyarországon a kormány kifejezett szándéka szerint történik az elszegényedés” – mondta az MSZP országos nőtagozatának elnöke, EP-képviselője Gurmai Zita. A DK erre rímelve jelentette ki, hogy a kormányváltás óta nőtt a szegénység Magyarországon.

A mai magyar családtámogatási rendszer különbséget tesz gyermek és gyermek között aszerint, hogy családban vagy „csak” élettársi közösségben él, holott utóbbiban él a gyerekek 42 százaléka – magyarázta Gurmai Zita. Kritizálta a kormány személyijövedelemadó-programját is, amely szerinte a tehetőseket támogatja, a szegényeket sújtja.

Az MSZP országos elnökségének tagja, Korózs Lajos hozzátette: a segélyplafon bevezetése egyenlő a szegények megbélyegzésével.

A témában megszólalt a Demokratikus Koalíció is. Molnár Csaba ügyvezető alelnök azt mondta, „lényegesen rosszabbul élünk, mint a kormányváltás előtt”. Szerinte az elmúlt két évben romlott az átlagos életszínvonal, nőtt a lecsúszás veszélye, valamint a kényszerű nélkülözésben élők és a szegény gyermekek száma.

Egyre többet kell dolgozni ugyanazoknak a termékeknek a megvásárlásáért, ami azt jelzi, hogy gazdaságpolitikai fordulatra, vagyis kormányváltásra van szükség – magyarázta Molnár Csaba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik