Belföld

Minden nő szép

Bőrszíntől, vallástól, testi hibáktól, testalkattól függetlenül, bárki jelentkezhet arra a szépségversenyre, amit ismét a tolerancia jegyében rendeznek meg Budapesten.

„Súlyos autóbalesetem volt 1996-ban. Az életem volt a tét, így nem tudtak arra figyelni, hogy a műtétek során milyenek lesznek a hegek. Így 10 évesen meg kellett tanulnom együtt élni ezekkel, ami nem volt könnyű. A saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen fontos a tolerancia, és milyen bántó tud lenni az, akiben ez nincs meg” – mondja Kőber Nóra, aki a tavalyi Hebron Rózsája versenyen harmadik helyezést ért el.

„Ami nem öl meg, erősebbé tesz”

Nóra egyébként profi szinten korcsolyázik is. A szépségverseny alatt sem engedte, hogy a sminkesek eltakarják a hegeit. Arra ösztönzi sorstársait is, hogy ne bújjanak el a világ elől, merjenek élni, és kiállni az emberek elé.

Eisam Eldeen Yasmin félig szudáni, félig magyar. A húszéves egyetemista lányt régebben többször érték atrocitások a  bőrszíne miatt. Mióta azonban tavaly első lett a versenyen, azt mondja, inkább pozitívumként éli meg, ha megbámulják az utcán.

Csonka Kitti lisztérzékeny. „A társadalom figyelmét szeretném felhívni a lisztérzékenység témájára. Örültem volna, ha a verseny után többen hívtak volna minket, hogy a fiatal korosztálynak átadhassuk tapasztalatainkat, úgy, mint ahogy az a hagyományos szépségversenyek után lenni szokott.”

Sokszínűség

A versenyzők között nagyon színes a paletta: a származás, az életkor, a testalkat alapján. A zsűri döntését nem befolyásolja a divatvilág, hiszen éppen azt szeretnék bizonyítani, hogy aki született szépség, azt az élet minden területén tárt karokkal várják.

Rádi Angéla, a verseny szervezője azt mondta: számos területről érkeznek versenyzőik, akik között éppúgy megtalálható az egyetemista, mint a pultos vagy épp a gimnazista. „Jelentkezőink között származásukra tekintettel sem teszünk különbséget, így azt sem kérdezzük, ki közülük zsidó, cigány, magyar, német, olasz vagy épp afroamerikai.”

A tavalyi nyertes egy autót és egy éven át havi 150 ezer forintot vihetett haza. A második és a harmadik helyezett is havi 150 ezer forintot kapott. Nevezési díj idén sincs. Az első selejtező november végén lesz. Részletekről bővebben ide kattintva olvashat. Az eseményt végig figyelemmel kísérjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik