Belföld

Apró darabokra szedik a Szőke Tiszát

Hiába építették meg jól, hiába ál ellent a végsőkig a szerszámoknak, a Szőke Tisza nem tudja elkerülni a sorsát.

Iványi Aurél képriportjából kiderül, hogy egyelőre csak a fából készült elemeket bontják az egykor szebb időket látott hajón. Amikor fotóriporterünk megpróbált közelebb férlőzni a Szőke Tiszához, a bontást végző munkások felszólították, hogy távozzon. Azt azonban jól látta így is, hogy a hátsó alsó fedélzet már teljesen nyitott, a burkolatot eltávolították, a partra vitték, ahonnan folyamatosan elszállítják.

A Szeged24 úgy értesült, hogy rövidesen megpróbálják elvontatni a hajóroncsot. Eddig ez két ok miatt nem sikerült. Egyrészt a nagyon alacsony vízállás miatt megfeneklett a Tápéi Kikötőben, másrészt eddig nem sikerült eltávolítani a fedélzetről annyi anyagot, amely érdemben könnyítette volna a hajótest vonatását.

Jó hír viszont, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal egy határozatban megjelölte azokat a részeket, melyeket mindenképpen szakszerűen kell a hajóból kiszerelni és megfelelő helyen kell a továbbiakban tárolni. A bontás eseményeiről és az esetleges vontatásról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Aki szeretné megismerni a hajó történetét, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik