Belföld

A láthatóságért kampányol a rendőrség

24.hu
24.hu

2012. 10. 15. 16:00

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

Látni és Látszani címmel országos kampányt indít a rendőrség. A cél, hogy október 15. és november 15. között minél több gépjárművel, kerékpárral és gyalog közlekedő figyelmét felhívják a “látni és látszani” elv fontosságára, valamint a viszonylag kicsi, de nagy bajt okozó hibák kiszűrése, javítása, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek okozta károk csökkentése.

A rendőrség a 2012. november 15. és 2012. december 15. közötti időszakban a forgalomban résztvevő járművek, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását kiemelten ellenőrzi. A kampány keretében november 15-ig bárki ingyen ellenőriztetheti járműve világító berendezéseit a Magyar Autóklub rókusi telephelyén.

Az akcióhoz szegedi optikusok is csatlakoznak, akik vállalták, hogy a kampány ideje alatt ingyenes látásvizsgálatot tartanak az autósoknak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek