Belföld

Vigyázat! Tűzifával csaló alkalmi faárusok bukkantak fel

Csaló, önmagukat faárusnak kiadó garázdák károsítottak meg egy idős nénit.

Egy Fiat Ducato állt meg a 84 éves Győr környéki asszony háza előtt az elmúlt napokban. Fát árusítottak. Az idős asszony őszintén elmondta az alkalmi faárusoknak, hogy ő már a ravazdi tüzépről megrendelte télire a fát, neki több tüzelőre nincs szüksége.

A járművet vezető nő és utasa addig beszéltek az idős nyugdíjas lelkére, míg elhitették vele, hogy ők azok, akik az általa megrendelt fát nekikiszállították. Még egy telefonhívást is imitáltak jelenlétében, hogy történetük hitelesebb legyen.

Az asszony végül kifizette az ötven mázsa fa árát, melyről csak később derült ki hogy jóval, harmincöt mázsával kevesebb, mint a kialkudott mennyiség. A csaló faárusok mintegy kilencvenezer forinttal rövidítették meg a nyugdíjas asszonyt.

Mosonmagyaróvár környékén egy 77 éves férfit károsítottak meg az ugyancsak csaló alkalmi faárusok. Az ismeretlenek olcsón, 1.800,-Ft-os áron kínálták a téli tüzelőt. Azt állították, hogy megrendelőjük nem vette át tőlük a 106 mázsa kemény fát, így azt jóval áron alul szeretnék értékesíteni. A nyugdíjas gyanútlanul mondott igent a kedvezményes üzletre.

Mivel mennyiségben kevésnek találta a lepakolt tüzelőt, így másnap a helyi szövetkezetben egy hiteles méréssel ellenőriztette azt. Gyanúja beigazolódott. A csaló árusok több mint százötvenezer forinttal károsították meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik