Belföld

Kenéz Imrére emlékeztek egykori kollégái

Kollégái emlékeznek Kenéz Imrére (Kollégái emlékeznek Kenéz Imrére)
Kollégái emlékeznek Kenéz Imrére (Kollégái emlékeznek Kenéz Imrére)

Péntek este gyertyás megemlékezést tartottak Apátfalván a héten hősi halált halt Kenéz Imre tiszteletére a Csongrád megyei rendőrök, barátok, ismerősök.

Mint ahogy arról a Szeged24 is beszámolt, Kenéz Imre 1977. december 13. napján született Szegeden. Szerető családban, szüleivel és fiú testvérével nevelkedett. Tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

Október 11-én négy német rendszámú terepjárószáguldozott nagy sebességgel Apátfalvánál a 43-as főúton, amikor bemérték őket a rendőrök és segítséget kértek motoros kollegájuktól. A járőrök üldözőbe vették a terepjárósokat, de az egyik nem akart megállni, helyette átgázolt az egyik rendőrön, Kenéz Imrén. Erre társa több lövést is leadott a terepjáróra. A négy lövéstől a Hummerben ülő  férfi súlyosan megsérült.

Egy helyi szemtanú lakos szerint a terepjáró szabályosan „ összegyűrte” motorjával együtt a törzszászlóst. Segítségére siető társára pedig késsel támadt a sofőr, mire az több lövést adott le rá.

A fiatal rendőrhöz hiába hívtak helikoptert, és a mentősök hiába küzdöttek hosszú ideig az életéért, a felszállás után még mielőtt a kórházba értek volna vele, meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik