Belföld

Operavarázslat a filharmonikusoknál

Rost Andrea, Héja Domonkos és Molnár Levente klasszikus triumvirátusa debütál október 12-én a Győri Filharmonikus Zenekarral. A hamarosan kezdődő esten Mozart és Verdi egy-egy operájának részletei csendülnek fel.

Ahogy azt a közönség már megszokhatta a Győri Filharmonikus Zenekartól, az együttes mindig valamilyen különleges repertoárral rukkol elő, és ez az idei évadban sincs másként. Az első előadások egyikeként például, Rost Andreát hívta vendégségbe a társulat, aki nagy örömmel tett eleget a felkérésnek. „Nagyon nagy szeretettel jöttem Győrbe, és nagyon örültem annak is, hogy szabad kezet kaphattam a műsor összeállítását illetően. Így lett ez végül két operának egy kis keresztmetszete, hiszen Mozart: Figaró házassága és Verdi: La Traviata című darabjából hallhatnak részleteket a győriek. Szeretem beleadni az érzéseimet az előadásokba, ez persze nem mindig könnyű, hiszen nem mindegy, hogy az ember milyen lelkiállapotban van, és az is lényeges, hogy milyen partnerek vannak mellettem” – árulta el a Győr24-nek a főpróbán, a Kossuth- és Liszt-díjas művésznő. Rost Andrea nem véletlenül említette a partnereket, hiszen a pénteki koncerten olyan művészekkel lép színpadra a Richter Teremben, mint Héja Domonkos, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója vagy a fiatal kora ellenére is óriási tehetségnek számító Molnár Levente.

Fantasztikus érzés, hogy újra Andreával és Domonkossal koncertezhetek, hiszen ők voltak az elsők, akik lehetőséget adtak nekem. Azóta eltelt jó néhány év, de nagyon remélem, hogy a közönséggel együtt, most sem fognak csalódni bennem. Igaz a Traviatában Germont szerepe azt kívánja, hogy érett férfi legyen az énekes, én pedig még csak 29 éves vagyok, de úgy érzem, hogy teljesíteni tudom a feladatot” – mesélte nevetve Molnár Levente, akit a próbára 5 hónapos kutyája is elkísérte.

Az énekesek abban kivétel nélkül egyetértettek, hogy Héja Domonkos fantasztikusan dirigálja a csapatot, és abban is, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar profi együttesével – a társulat szlogenjéhez méltón – sportot űzhetnek a zenéből!

fotók: Sipos Kata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik