Belföld

Intézkedő rendőrt gázolt halálra egy német rendszámú terepjáró

Harmincnégy éves motoros járőrvezetőt gázolt halálra a német rendszámú Hummer terepjáró csütörtök délután Apátfalván

Kenéz Imre törzszászlós a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának forgalomellenőrző alosztályán dolgozott.

A közlemény szerint Magyarország rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.

A rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek az elhunyt törzszászlós helytállása előtt.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a helyszínen elmondta, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság munkatársai 12.45-kor közlekedési ellenőrzés céljából állítottak meg négy terepjárót.

A helyszínről távozóban az egyik motoros járőrre az egyik Hummer vezetője ráhúzta gépkocsiját, majd megpróbált elmenekülni. A másik motorosrendőr megelőzte, egy kereszteződésénél leszállt járművéről, letámasztotta azt, mert meg akarta állítani Hummert, a terepjáró azonban elütötte. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt – tudatta a szóvivő.

A menekülő járműre a rendőrök több lövést leadtak, ezek közöl négy a német sofőrt el is találta. A férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol rendőrök őrzik – közölte Szanka Ferenc.

A férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, mivel az áldozat intézkedő rendőr volt – mondta az ügyészségi szóvivő.

A rendőrmotor a terepjáró alá szorult, az Ady Endre és a Széchenyi utca kereszteződésében mindenfelé az összeroncsolódott rendőrmotor darabjai hevertek – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A rendőrök a tragédia helyszínét lezárták, körbekerítették, a forgalmat elterelték. A balesetben nem érintett másik három terepjárót a tragédia helyszínétől 100-150 méterre állították meg. A járőrvezetőt elgázoló terepjárót és a többi autót is kábítószer-kereső kutyákkal vizsgálták át.

A történtek szemtanúi nem nyilatkozhattak, a helyszínen látottak alapján a német autók azonban az országhatár irányából érkeztek. Csongrád megyében szerdán kezdődött fokozott közúti ellenőrzési akció, a terepjárókat ennek részeként ellenőrizhették.

Ajánlott videó