Belföld

Botka: A Fidesz és az MSZP nem „egykutya”.

Botka László (Botka László)
Botka László (Botka László)

Botka László, az MSZP válaszmányának elnöke, szegedi polgármester Facebook-oldalán arról ír, hogy minden ellenzéki megmozdulást támogatni kell.

Botka a Juhász Péterrel a Népszabadságban pénteken megjelent interjúra reagált. Mint ismert, a Milla vezetője korábban kifejtette: nem akar az általuk szervezett október 23-i tüntetésen pártzászlókat, illetve politikai szervezetekre utaló feliratokat látni. Az is tudott már a rendezvényről, hogy Bajnai Gordon egykori miniszterelnök felszólal a demonstráción. Botka erre a következő szavakkal reagált:

“2012 őszén minden tüntetés, minden megmozdulás és minden összefogásra irányuló szándék üdvözlendő, amely abból indul ki, hogy az országnak kormányváltásra van szüksége. Orbánék nem kaphatnak még egyszer megerősítést, mert akkor végleg felszámolják a demokráciát és évtizedekre visszavetik Magyarország fejlődését! Az MSZP – mint a legerősebb ellenzéki párt – nélkül nincs kormányváltás, de nekünk szükségünk van azok támogatására is, akik korábban úgy gondolták: a Fidesz és az MSZP „egykutya”.

Most talán kezdenek rádöbbeni, habár a szocialista kormányok követtek el hibákat, de soha nem törekedtek egyeduralomra, és nem terrorizálták megállás nélkül a magyar társadalmat. Bajnai felszólalása a civilek, a Milla október 23-i tüntetésén ezt a felismerést, ezt a folyamatot erősíti. Az MSZP-nek nyitottságot, nagyvonalúságot, demokratikus elkötelezettséget (vagyis a beígért új stílust) kell tanúsítania. Szimpatizánsainkat arra kérem, hogy minél többen menjenek el a tüntetésre, jelezzük, hogy sokan vagyunk és elegen is leszünk!”

Botka László korábban is jelezte, hogy minden demokratikus elkötelezettségű párttal és szervezettel hajlandóak együttműködni az Orbán-kormány leváltása érdekében, így a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik