Belföld

Viviért szólt: több százan a jótékonysági esten

Sokatmondó musical slágerek csendültek fel azon a jótékonysági esten, melynek teljes bevételét Andorka Vivien műtétjére ajánlottak fel a győri művészek. A gálán több mint 1 millió forint gyűlt össze!

3 héttel ezelőtt döntött úgy Venczel-Kovács Zoltán és Bedi Eszter, hogy egy különleges esttel segítik a tragikus sorsú, 17 éves győri lány rehabilitációját. Andorka Vivien ugyanis egy veleszületett rendellenesség következtében januárban agyvérzést kapott, koponyájának egy részét el kellett távolítani, és sajnos állapota azóta is folyamatosan ingadozik.

A művészvilág egy emberként állt a kezdeményezés mellé, számukra nem is volt kérdés, hogy egy ilyen ügyben úgy segítenek, ahogy csak tudnak: tehetségükkel, a kultúra és a zene erejével. A Pálffy Miklós Kereskedelmi és Szakképző Iskola aulájába szerda este több százan látogattak el, így nem is volt kérdés, hogy csak sikeresen zárulhat az este.

Kollégáim mindenben támogattak, szívesen vállalták a fellépést. Úgy éreztem gyorsan kell cselekednünk, hogy a novemberben esedékes műtétre minél hamarabb összejöjjön a pénz. A hír mindnyájunkat megrendítette, de örülök, hogy ily módon tudtunk segíteni a családnak, méghozzá úgy, hogy közben, akik ellátogattak Vivi iskolájába, egy kellemes másfél órás koncerten még jól is szórakozhattak” – mondta a Győr24-nek Venczel-Kovács Zoltán.

A jegyeladások mellett, egy korábban, az interneten meghirdetett árverés is hozzájárult a bevétel növekedéséhez. Tóth Zoltán, operatőr és profi fotós, egy különleges alkotását ajánlotta fel az egyik közösségi portálon, mely végül 80 ezer forintért kelt el. A tulajdonos Hajtó Péter azonban nem vitte haza a képet, helyette további 50 ezer forint kíséretében elküldte Viviennek. „Szeretném majd egyszer személyesen Vivitől átvenni a fotót, addig pedig az ő szobájában van a helye” – hangsúlyozta az árverés nyertese.

Végül 1 millió 64 ezer forint gyűlt össze a gála kasszájában, melyet az est végén át is adtak a szervezők az Andorka család képviselőinek. „Nagyon jól esik, hogy a művészek gondoltak Vivienre, hiszen ez egy óriási támogatás. Sajnos most nem túl beszédes az unokahúgom, hiszen nyitva van a koponyája, és ez aluszékonyságot eredményez. De bízunk benne, hogy minden rendben lesz, és a novemberi műtét beváltja a hozzá fűzött reményeinket” – mondta Jankovics Eszter, Vivi nagynénje.

Az est fellépői voltak: Berkes Gabriella, Bede-Fazekas Csaba, Jáger András, Krasznai Tamás, Mahó Andrea, Mohácsi Attila, Nagy Balázs, Szikra József, Tunyogi Bernadett, Posonyi Takács László, Venczel-Kovács Zoltán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik