Belföld

Sűrű rendőri nap fura figurákkal

Kéjelgők, pulóvertolvaj és a visszaeső határsértők - nehéz dolga volt a Csongrád megyei rendőröknek az elmúlt 24 órában.

Bőven volt dolguk az elmúlt 24 órában a Csongrád megyei rendőröknek, köztük nem mindennapi figurákkal – értesítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Szeged24-et.

Jászai Linda arról számolt be: a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai Szeged belvárosában, a Kálvária sugárúton két kéjelgő nőre lettek figyelmesek, akik a járdáról próbálták leinteni remélt, autós kuncsaftjaikat. Igazoltatásuk után a 27 és 31 éves csengelei és röszkei “széplányok” elismerték tettüket, így tiltott kéjelgés miatt szabálysértési eljárás indítottak ellenük.

Egy trükkös 49 éves tolvaj pedig az egyik szegedi bevásárlóközpontban úgy próbált meg ellopni egy márkás pulóvert, hogy leszedte róla az áruvédelmi etikettet, melyet a zakójába dugott, mégis lebukott. Neki a büntetőseljárást kell végigcsinálnia a lopás miatt.

Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai sem sokat aludtak: összesen 17 határsártőt csíptek fülön. Előbb Mórahalom és Röszke külterületén négy afgán migránst, akik közül három férfi visszaeső volt, már tiltott határátlépés, beutazás és tartózkodás alatt állt, így velük szemben büntetőeljárás indult, míg negyedik társukkal szemben – okmányok hiányában – idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. Ezután négy koszovói határsértő is rendőrkézrre került Röszkén, majd a stabil hőkamera kezelőjének jelzésére újabb kilenc afgánt fogtak el az egyenruhások Mórahalom külterületén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik