Belföld

Őrök vezették ki az MTVA-értekezletről az MTI-vezetőt

mti (mti, mtva, hírcentrum, )
mti (mti, mtva, hírcentrum, )

Biztonsági őrök vezették ki az MTVA reggeli rádiós napindító értekezletéről Németh Miklós Attilát, az MTI hírműsorok tartalmáért felelős főszerkesztő-helyettesét.

Az atv.hu információi szerint Stein Róbert, az MTVA Zrt. tartalomszolgáltatásért felelős igazgatója az értekezleten felszólította Németh Miklós Attilát, hogy hagyja el a helyiséget. Miután az MTI-s vezető erre nem volt hajlandó, Stein biztonsági őrökkel vezettette ki.

Az MTVA és az MTI együttműködése keretében utóbbi szolgáltatja a tartalmat, és miközben például a Krónika szerkesztője jelen lehetett a megbeszélésen, a területért felelős vezető nem. Az atv.hu forrása szerint az utasítás Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettestől származott, Stein csak a végrehajtó volt.

Az érintettek nem cáfolták a történetet. Az MTVA sajtóirodája közölte, hogy az MTI Zrt. munkatársa egy olyan belső értekezleten kívánt résztvenni, melyre nem kapott meghívást, és amely az MTVA tartalom-előállítására vonatkozott. Az értekezlet vezetője e tényről tájékoztatta az MTI Zrt. érintett munkatársát. Nevezett személyt – miután a kérésnek nem tett eleget -, a zökkenőmentes munkavégzés érdekében a biztonsági munkatársak az értekezlet elhagyására kérték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik