Belföld

„Most megdöglesz”

Ezt kiabálta a fojtogatós, aztán bánta, hogy egy porszívózsinórral majnem megölte partnerét. Így enyhébb büntetést kapott.

Megváltoztatva az elsőfokú testület döntését a Szegedi Ítélőtáblán, csütörtökön enyhítették annak a kecskeméti férfinak a büntetését, aki dühében kis híján megfojtotta élettársát egy porszívózsinórral. Így a vádlott 4 év 6 hónap helyett csak 3 év börtönt kapott jogerősen.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: az első fokú bíróság helyesen állapította meg a vádlott bűnösségét. Azonban a szegedi büntetőtanács figyelembe vette az enyhítő körülményeket is: köztük a vádlott megbánását, bűnössége részleteire is kiterjedő vallomását és áldozata megbocsátását is. Ezek fényében úgy ítélte meg, hogy elegendő a férfinak durván másfél évvel rövidebb börtönbüntetés is.

A történet röviden

A férfi és a nő évekig békében éltek, majd két évig szakítottak aztán tavaly újra összeköltöztek. A nő egyébként gyógyszerfüggő a férfi alkolista. Bár próbálkoztak a leszokással, nem sikerült, sőt: mindketten egyszerre szedtek nyugtatót, amelyre ráittak. Ettől a férfi agresszív lett, többször is megverte élettársát.

Tavaly májusban aztán egy napon a férfi ittasan ért haza, amikor az asszony éppen porszívózott. Összevitatkoztak, dulakodtak, a férfi pofozta a nőt, aki ettől az ágyra esett. Ezt követően a férfi először kézzel, majd ” most megdöglesz!” felkiáltással a porszívó zsinórjával is fojtogatta párját, aki ettől elájult. Ekkor a férfi abbahagyta a bántalmazást és amikor a nő magához tért, kihívta a mentőket is.

Ugyanakkor a szakértői vélemények szerint a nyaki erek és a légutak elzárása miatt az asszony életveszélyben volt és csak azért nem halt meg, mert partnere abbahagyta a fojtogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik