Belföld

Menekülnie kell a megerőszakolt lánynak

Magyar Gárda (Magyar Gárda)
Magyar Gárda (Magyar Gárda)

N. Angélát éveken át molesztálta gárdista apja. Most a „bajtársak” üldözik.

Angéla a szüleivel és öccsével 2006-ban települt át Romániából Magyarországra, ekkor 14 éves volt. A tinédzser lányt négy éven át tartotta lelki és fizikai terrorban az apja. Mindezt az édesanyja tudtával és segédletével. A válogatott kínzásokat Angéla édesapja kamerával is rögzítette.

Elmondta

Angéla nyíltan beszélt az RTL 2 Forró Nyomon című műsorának. Azt mondta, otthon gyakoriak voltak a verekedések, a szülők között is. Az anyja emiatt nem is egyszer elköltözött otthonról, úgy, hogy az agresszív apával magára hagyta. Apja azonban nemcsak otthon volt ilyen, hanem a Magyar Gárda tagjaként is elég szélsőséges nézeteket vallott, például házi készítésű lángszóróval készült a melegfelvonulásra.

A gárdisták nem vették észre

Az apa heti 2-3 alkalommal használta a lányt szexrabszolgaként. A környezetük azonban mindebből – hihetetlennek tűnik, de – állítólag semmit sem vett észre. Ezt állítja Jelenek János az Új Magyar Gárda Mozgalom Pest-megyei kapitánya is, aki személyesen is jól ismerte a család minden tagját.

Angéla szülei 2008-ban léptek be a Magyar Gárdába. Az Istenre, a hazára és a családra felesküdött, keresztény nevelési elveket és a család szentségét valló nemzeti érzelmű szervezetbe egyébként önkéntes alapon lehet bekerülni. Ehhez viszont teljesíteni kell három hónap próbaidős szolgálatot. Angéla szülei mindennek megfeleltek, aktív tagjai voltak a mozgalomnak éveken keresztül.

A Pest-megyei gárdakapitány és családja egyszer egy közös erdélyi kiránduláson is részt vett Angéláékkal. Ez volt az az utazás, amikor a szülők titokban elvetették Angéla gyermekét. A tinilány ugyanis terhes lett attól a férfitól, aki először csókolta meg életében, és aki elvette a szüzességét is, azaz a saját édesapjától. Az erdélyi kiruccanáson viszont senkinek sem tűnt fel semmi.

Menekül

A lány végül megszökött. Munkahelyéről egy orvos ismerőséhez ment, aki megnézte a sebeit és rögtön hívta a rendőrséget. A szülőket azonnal letartóztatták, a videofelvételeket pedig lefoglalták.

Első fokon 10 év 9 hónap, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Dabasi Városi Bíróság a gárdista apát. A bűncselekményekben részt vevő anya bűnsegédként 7 év 6hónap fegyházbüntetést kapott.

Miután az RTL2 bemutatta a lány tragédiáját, Angéla fenyegetéseket kapott. Felmondta az albérletét és jelenleg bujkál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik