Belföld

Még mindig kísért a Postabank szelleme

forint (forint, )
forint (forint, )

Másfél évtizeddel a Postabank-csőd után még most is többmilliárdos per folyik az "utód" Erste Bank ellen, mert a Postabank az egykori Rózsadomb hotel tulajdonosával közösen állítólag jelentős összeget vont ki a magyar Globexből - írta a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában azt írta, hogy a németországi Globex utódfelszámolója – részben az egykori, 1998-ban 10 milliárd forintra becsült SZOT-szálló kapcsán – több milliárd forintra perli az Erste Bankot.

A másfél évtizedes követelés oka a Globex GmbH utódfelszámolója szerint az, hogy az egykori Postabank és az épület volt tulajdonosa, a Hunguest Rt. együttesen egymilliárd forint körüli összeget vett ki a Globexből, s így közvetlenül is hozzájárultak a cég bedőléséhez.

Korábban a Napi Gazdaság azt írta, hogy az egykori SZOT-szálló esetében a tulajdonosi helyzetben levő CIB Bank tárgyalásokat folytat reménybeli befektetőkkel az “emblematikus betontorzó” eladásáról. Erre az adhat lehetőséget, hogy a befektető Excelsior Kft. – amelynek tulajdonosi köre erősen köthető az egykori tulajdonos, becsődölt Globexhez – hajlandó a peren kívüli megállapodásra a bankkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik