Belföld

Matolcsy harca mindenkié

matolcsy györgy (matolcsy györgy)
matolcsy györgy (matolcsy györgy)

Az agyféltekétől a szabadságharcig. Matolcsy György szerint fejben dől el minden. A miniszter szerint a magyarok egyéni céljaikban romantikusan túlzóak, de nemzeti céljaikban nem fogadják el az erőseket.

A nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelentetett szokásos jegyzetében ezúttal a gondolat erejéről értekezik Daniel Kahneman Nobel-díjas közgazdász döntéselméleti kutatásai alapján. Szerinte az, aki 17-18 évesen gazdag akar lenni, nagyobb valószínűséggel lesz az. A korán, fiatalon kitűzött célok az egész életre képesek hatni. Aki sokat gondol a pénzre az önállóbb és önzőbb lesz.

“Fejben dől el” című írásában Matolcsy György ugyanakkor elismeri, a döntések mögött sokszor olyan téves üzenetek vannak, mint a gyors meggazdagodásé, vagy a “ne húzzunk ujjat az erősekkel” félelméé. A nemzetgazdasági miniszter szerint a magyarok egyéni céljaikban romantikusan túlzóak, de nemzeti céljaikban nem fogadják el az erőseket.

Mint írja, sokan nem hisznek abban, hogy a megújult magyar működés sikeres lehet, de szerinte csak akkor lesz jobb világ, ha hiszünk a felemelkedésben.  Az elmúlt két év világossá tette: béklyóinkból nemzeti érdekeink képviseletével törhetünk ki, mégis még mindig többen gondolják úgy, hogy a “kormány szabadságharca nem győzhet”, pedig ez a saját szabadságharcuk is.

Mindenkin áll a győzelem! – véli Matolcsy, aki szerint mára erősebbek lettünk, mint két éve voltunk, az eddigi csatáinkat megnyertük, esélyeink ma jobbak a következő ütközetek megnyerésére, mint korábban. „Az lesz amit gondolunk” – zárja írását Matolcsy György.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik