Belföld

Élete végéig börtönben marad a kettős gyilkos

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2006 őszén megölt egy kocsmárost, tavaly januárban pedig a saját anyját, hogy megszerezze a pénzüket.

Zólyomi Csilla tanácsa helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék márciusi elsőfokú döntését, amely előre kitervelten, több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölésben marasztalta el a férfit.

Ezzel a bíróság elutasította Zámbó Ádám Péter felmentést, illetve enyhítést kérő fellebbezését. A férfi az utolsó szó jogán is azt mondta, hogy ártatlan.

A vádlott azt hangsúlyozta: kétségeket ébresztő vallomásokat, bizonyítékokat fogadtak el az eljárás során, miközben hónapokig nem volt olyan védője, aki megvédte volna „a nyomozók brutalitásától”. Szavai szerint az is előfordult, hogy az orvosi rendelésre szedett gyógyszerei miatt bódult állapotban volt, amikor kihallgatták.

Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró ezzel kapcsolatban jelezte: ha a rendőröket a vádlott által kezdeményezett másik eljárásban elmarasztalják, ebben az ügyben felülvizsgálatnak van helye.

Ugyanakkor kiemelte: a rendelkezésre álló adatok alapján a 20, illetve 24 éves korában elkövetett gyilkosságokkal a fiatalember egyetlen célja a pénzszerzés volt. Tetteit „rendkívül embertelenül, valóban kivégzésszerű kegyetlenséggel” követte el.

Miután a kocsmárost megölte, iskolába, anyja agyonverését követően pedig szórakozni ment – említette meg a bíró, hozzátéve, tettei alapján a fiatalember „társadalomból történő végleges kivonása indokolt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik