Belföld

Egyesületté alakult a Milla

Milla (milla,)
Milla (milla,)

Egyesületté alakult az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla), amelynek október 23-i rendezvényén Bajnai Gordon volt miniszterelnök is felszólal.

A Milla szerdán este alakult egyesületté, és országos hálózat létrehozására törekszik, de nem válik párttá. A cél az, hogy együttműködés jöjjön létre a meglévő pártok és civilszervezetek között, annak érdekében, hogy leváltsák a kormányt – fogalmazott Juhász Péter, akit az egyesület elnökévé választottak.

Az ATV Start című műsorában elmondta, a Milla október 23-ára meghirdetett fővárosi demonstrációján Bajnai Gordon is felszólal. Juhász Péter hozzátette: a Milla nem áll be a volt kormányfő mögé, csak lehetőséget biztosít neki a felszólalásra. A rendezvény szervezője cáfolta azt a korábbi sajtóértesülést, amely szerint a volt kormányfőt a demonstráció vezérszónokának kérték volna fel.

Juhász Péter információi szerint Bajnai Gordon már a Milla-demonstráció előtt be fogja jelenteni, hogy visszatér a politikába, ezért feltehetően nem is ez lesz felszólalásának fő üzenete – hangzott el a műsorban.

Gyurcsánynak nem tetszik

Hibát követ el Bajnai Gordon azzal, hogy felszólal a Milla október 23-i tüntetésén – írta csütörtök reggeli Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök bejegyzésében azt írja: a demokratikus ellenzék együttműködése kell ahhoz, hogy Orbán Viktort leválthassák 2014-ben. Szerinte azonban ennek legnagyobb akadálya az a “hazugság”, amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Úgy vélte, “ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP”, ezért bár sokra tartja Bajnai Gordont, most mégis úgy véli, rossz színpadot választott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik