Belföld

Egy mozgalmas hét a vállalkozókért a Gazdaság Házában

Buthy Lilla

2012. 10. 11. 07:30

Október 15. és 21. között rendezik meg az Európai Kis-és Középvállalkozások Hetét. Székesfehérváron a Gazdaság Háza ad otthont a nagyszabású rendezvénynek. Ehhez a programsorozathoz kapcsolódik Móron a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum.

Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy egész héten nagyszerű és tartalmas programokkal várják a látogatókat. Az Európai Bizottság 2012-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai KKV hetet a 27 tagország és 10 meghívott ország részvételével. Magyarország az előző években már csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

Mi is a célja a KKV-hétnek? Egyrészt a tájékoztatás: az európai, nemzeti, regionális és lokális támogatási és forráslehetőségekről, amelyek a vállalkozások rendelkezésére állnak. Másrész a támogatás. Radetzky Jenő szerint fontos kialakítani a közvetlen, partneri kapcsolatot az Európai Uniós intézmények és a kis-és középvállalkozások között. Az inspirációra és a bátorításra is nagy hangsúlyt kell fektetni: tudatosítani kell a fiatalokban, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség és szélesíteni kell látókörüket.

A hat különböző program keretében, kifejezetten a kis- és középvállalkozások igényeire szabva lesznek rövid tájékoztató napok, nemzetközi fórum Székesfehérváron, valamint Móron. A csúcsrendezvénynek, az országos záróeseménynek is a székesfehérvári Gazdaság Háza ad majd helyet. Milyen témakörökben igyekeznek tájékoztatást adni a héten? Szó lesz az energiatakarékosságról, a fejlesztési igények feltérképezéséről, forráskeresésről és a fogyasztóvédelemről.

A Kárpát-medencei térség együttműködésének ösztönzését, az egész térség felemelkedését és versenyképességének javítását, ezen belül különösen a magyar gazdasági külpiaci erősödését célzó II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumot október 19-én rendezik meg Móron. Itt a fő témakörök a Kárpát-medencei integrációs lehetőségek, gazdaságfejlesztési tervek, Kárpát-medencei együttműködő kamarák és a gazdasági szereplők partnersége, és a nemzetközi együttműködések támogatása lesznek.

A délelőtti órákban adják majd át a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat: a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat és a Gróf Zichy Jenő Szakképzés Díjat. Egy, a szakképzésben kiemelkedő, rangos székesfehérvári iparos vállalkozó számíthat az utóbbi díjra. Az, hogy pontosan kik kapják meg az említett díjakat még a díjazottak előtt is titok.

Az országos záró rendezvény első plenáris részében a kis-és középvállalkozások működését érintő legfontosabb témakörök kerülnek középpontba: nagyratörő tervek kisvállalkozások számára, Erasmus és Leonardo programok, vállalkozónői sikerek, tapasztalatok, tanácsok és szolgáltatások induló, fiatal vállalkozások számára.

Miért fontos tehát az Európai KKV Hét? Ezzel a rendezvénysorozattal Európa kifejezi elismerését vállalkozásai számára a munkahelyteremtésben, az innovációban és a versenyképességben vállalt szerepükért. Ez a rendezvénysorozat fontos Magyarország, az Európai Unió, a kis- és középvállalkozások és fontos a gazdaság számára is. A kis-és középvállalkozások a kampánynak köszönhetően számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet kaphatnak, amelyek segítségével fejleszthetik tevékenységüket- mondta el Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

Kommentek

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.