Belföld

Csikágó Apátfalván

Külföldi terepjárósok száguldozása, lövöldözés, információs káosz, egy rendőr meghalt. A Makói VTV felvette a helyszínelés egy részét.

Négy német rendszámú terepjáró száguldozott nagy sebességgel Apátfalvánál a 43-as főúton, amikor bemérték őket a rendőrök és segítséget kértek motoros kollegájuktól. A járőrök üldözőbe vették a terepjárósokat, de az egyik nem akart megállni, helyette átgázolt az egyik rendőrön. Erre társa több lövést is leadott a terepjáróra. A négy lövéstől a Hummerben ülő  férfi súlyosan megsérült. – vázolta a történteket a Szeged24-nek a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

„Senki sem tud semmi konkrétumot, mindenkinek félinformációi vannak, tart a nyomozás” – mondta ugyanakkor Szanka Ferenc, aki kiemelte: a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség fogja lefolytatni.

Az ellentmondásos információk közt egyelőre három dolog látszik biztosnak: az elgázolt rendőrhöz mentőhelikoptert hívtak. A mentősök  ugyan felszállás előtt stabilizálták a motoros rendőr állapotát, de útközben mégis meghalt.

Másrészt  Szanka Ferenc elmondása szerint a helyszínen vannak a rendőrörök, akik terelik a forgalmat az útszakaszon. Makói VTV stábja – amely felvette a helyszínelés egy részét – legalább két tucatnyi rendőrről illetve nyomozóról számolt be.

Harmadrészt a Szeged24 kórházi információi szerint a meglőtt terepjárós a szegedi Új Klinikán van és rendőrök őrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik