Belföld

Migránsok próbálkoztak az M1-esen

A járőrök arra lettek figyelmesek, hogy tőlük mintegy száz méterre egy olasz rendszámú fehér furgon megáll az út szélén. A járművezető kiszáll, felnyitja a motorháztetőt, mintha műszaki hibát hárítana el.

Október 09-én délelőtt, a lébényi autópálya rendőrség munkatársai a hegyeshalmi határátkelő térségében ellenőrizték az arra közlekedőket. A járőrök arra lettek figyelmesek, hogy tőlük mintegy száz méterre egy olasz rendszámú fehér furgon megáll az út szélén. A járművezető kiszáll, felnyitja a motorháztetőt, mintha műszaki hibát hárítana el.

Ezzel egy időben, a jármű rakteréből többen kiszálltak és a sofőrrel együtt futásnak eredtek. Az üldözésükbe kezdő rendőrök az átkelő közelében hat férfit, majd tőlük távolabb további négy külföldit fogtak el. A járművezető és egy migráns férfi felkutatása még folyamatban van.

A raktérben utazó tíz személyről kiderült hogy marokkói és pakisztáni állampolgárok, akik semmilyen úti okmánnyal nem tudták igazolni magukat. Illegálisan akartak Ausztriába jutni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság őrzött szállásán kerültek elhelyezésre, ellenük jogszerűtlen belföldi tartózkodás miatt eljárás indult.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik