Belföld

Lengyel csatár lett Orbán

Orban-focizik(210x140)(1).jpg (Orbán Viktor, foci, )
Orban-focizik(210x140)(1).jpg (Orbán Viktor, foci, )

A csatár címmel könyv jelenik meg a magyar miniszterelnökről Lengyelországban.

Könyv jelenik meg Orbán Viktorról Lengyelországban, A csatár című kötet Igor Janke független újságíró tollából született. A bemutatót december 3-ra tervezik.

A kiadó beharangozója szerint a két éve Magyarországgal foglalkozó politikai kommentátor „hús-vér emberként mutatja be Orbánt, érzelmeivel, szimpátiáival”. A könyv az „egész Európa figyelmét magára terelő érdekes, kemény, néha cinikus politikus és kedves ötgyerekes apa” történetét vázolja fel, és rámutat a Magyarországon létező törésvonalakra és azok gyökereire is. A szerző a könyvet személyes, szubjektív elbeszélésnek nevezi, amelyben a magyar miniszterelnök életútjának és politikai karrierjének a lengyelek számára érdekes, inspiráló mozzanatait mutatja be.

Janke – aki a független publicisztikai salon24.pl portál vezetője – kivételesnek nevezte, hogy a kormányfő, aki „nagy sikereket és drámai kudarcokat is megélt”, kitartó munkával létrehozta a Fidesz „intellektuális, anyagi és eszmei hátterét”. Hangsúlyozza, hogy munkájában a kritikus hangnem is helyet kap, hiszen igyekszik rámutatni a politikus által elkövetett hibákra, az anyaggyűjtéskor pedig nemcsak a kormányfővel és munkatársaival beszélt, hanem az opponenseivel, sőt ellenségeivel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik