Belföld

Fellebbezést nyújtottak be a péri reptérbővítés miatt


A Környezetvédelmi Felügyelőség nemrég rábólintott a reptérfejlesztésel járó munkálatokra, a Reflex fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. Szerintünk a vizsgálat nem volt alapos, a környezetre káros hatást gyakorolhat a beavatkozás.

Legutóbb júliusban számoltunk be a péri repülőtér bővítésével kapcsolatos huzavonáról. Akkor az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség határozatban jelezte, a környezeti hatásokkal kapcsolatban elvégezte a vizsgálatokat és engedélyezi a tervezett munkálatokat.

Nemrég a szakhatóság arról tájékoztatta a Győr24-et, hogy a felügyelőség által a péri repülötér bövítése kapcsán kiadott határozat ellen fellebbezést nyújtottak be, ám a közlemény nem tért ki arra, hogy melyik szervezet vétózza a döntést.

A REFLEX Környezetvédő Egyesület honlapján ugyanakkor megjelent egy írás, melyben a szervezet közli: megfellebbezték a szakhatóság határozatát. Döntésüket részletesen indokolják:

„Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség kiadta határozatát, mely szerint a péri repülőtér bővítése nem okoz jelentős környezetterhelést, így nem kell hozzá hatásvizsgálat. Egyesületünk ügyfélként vesz részt az eljárásban. A Reflex vezetősége úgy határozott, hogy fellebbez a felügyelőség fenti határozatát” – olvasható a honlapon.

Az egyesület továbbá közölte, nem kíván nyilatkozni addig, míg másodfokon nem születik döntés. Az eljáró hatóságok, illetve szakhatóságok megítélésük szerint a felvetődő természetvédelmi illetve környezetvédelmi hatásokat nem vizsgálták meg elég körültekintően, így következtetésük is helytelen, illetve jogsértő.

A Reflex többek között vitatja azt a megállapítást is, miszerint a megnövekvő nappali és éjszakai forgalom nem okoznak nagyobb zajterhelést.

Az egyesület teljes és részletes indoklását itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik