Belföld

17 fok maximum, néhol fagyhat is

Európa északi felének időjárását többközéppontú ciklonrendszer és azok frontjai határozzák meg.

Emiatt arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen esik az eső, záporeső. Hűvös az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet az 55-ik szélességi körtől északra többnyire 5 és 11 fok között alakul. Kissé délebbre 11 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Ugyanakkor szárazföldünk déli területei fölött váltakozó nedvességtartalmú, enyhe levegő helyezkedik el. Errefelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék csak elvétve fordul elő. Itt még meleg van, a délutáni órákra általában 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 28, 34 fok is előfordul.

Csütörtök estig a Kárpát-medence déli része fölé eleinte nedvesebb, majd oda is egyre szárazabb, kissé hűvösebb levegő érkezik.

Éjszaka délnyugaton, délen megszűnik a csapadék, és ott is csökken a felhőzet. Csütörtökön a sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten helyenként -1, +2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 17 fok között változik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik