Belföld

Orbán megnézi Csányi teheneit

Kelet-Közép-Európa legnagyobb tehenészeti telepét adják át a baranyai Beremendhez közeli Csípőteleken.

A Bonafarm csoport tagjaként működő Bóly Zrt. 3,5 milliárd forintból kialakított létesítményében 2500 tehén és 130 üsző tartására nyílik mód. Az istállókban korszerű amerikai technológiát alkalmaznak: az állatok kényelmét, a jobb higiéniát, a helyiségek könnyebb tisztíthatóságát kvarchomokos padozat, hűtését ventillátorok és vízbefújó rendszer biztosítja.

A kétéves fejlesztés célja a tejtermelő ágazat versenyképességének erősítése. A Bóly Zrt. a tehenek jó tartási körülményei nyomán nemzetközi szinten is kedvező önköltséggel, évi 10 ezer liter kiváló minőségű tej termelését és értékesítését tűzte ki célul a csoport másik vállalata, a Sole-Mizo Zrt. felé. Mindez 58 ember tartós foglalkoztatását teszi lehetővé a telepen.

A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb, vertikálisan integrált élelmiszergazdasági cégcsoportja, a hozzá tartozó társaságok az ország 11 megyéjében 50 telephelyen 6 ezer embert foglalkoztatnak. A vállalatok nettó árbevétele 2010-ben összesen 125 milliárd forint, tavaly 130 milliárd forint volt, és az idén is hasonló összbevételt várnak.

A Napi Gazdaság szerint Csányi Sándor – noha tavaly óta 20 milliárd forinttal apadt vagyona – 135 milliárd forintjával a leggazdagabb magyar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik