Belföld

Migránsokat üldöztek a rendőrök Hegyeshalomnál

A mosonmagyaróvári határrendészek október 08-án, délután mélységi migrációs ellenőrzést láttak el a hegyeshalmi határátkelőnél. A járőrök két, nagy sebességgel haladó személygépkocsira lettek figyelmesek, melyek Ausztria irányába haladtak.

A határrendészek megfigyelése szerint a járművek csurig voltak utasokkal, akiknek fejformájáról egyértelműen megállapítható volt, hogy harmadik országbeli állampolgárokat formáznak. Ekkor már nem volt kérdés a mosonmagyaróvári rendőrök számára, hogy embercsempészés van folyamatban.

Haladéktalanul megkezdték a két magyar felségjelzésű jármű átüldözését, és ezzel egyidejűleg értesítették az osztrák hatóságokat is. A két Suzukit az államhatártól pár száz méterre sikerült megállítaniuk. Az elfogást követően az osztrák kollégák is a helyszínre érkeztek, akik átvették az intézkedést magyar kollégáiktól.

A két személygépkocsi 23 és 47 éves karádi illetőségű járművezetőjével, valamint az autókban utazó 6 afgán és két pakisztáni állampolgárral szemben az eljárást az osztrák hatóságok folytatják le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik