Belföld

Húsz év fegyház a csorvási szexuális gyilkosnak

A kiszemelt nő megjegyzést tett férfiasságára, a gyilkos ezért ölte meg brutálisan.

Helybenhagyva a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletét, a Szegedi Ítélőtáblán jogerősen is húsz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték a csorvási, szexuális, fojtogatós gyilkost, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. A döntés ellen nem lehet fellebbezni.

Az  indokláskor elhangzott: a táblabíróság úgy ítélte meg, hogy az első fokon eljáró törvényszék az elkövetett cselekmény súlyához mérten arányos büntetést szabott ki, ugyanis a vádlott “indokolhatatlan, nagyon súlyos bűncselekményt, különös kegyetlenséggel valósított meg”. Így a büntetés lényeges enyhítésére – a vádlott és védőjének indítványát elutasítva – a szegedi büntetőtanács nem látott semmilyen okot.

A történet röviden

A szobafestő-mázoló, alkalmi munkákból élő férfi tavaly augusztusban napszámban cirokvágást végzett áldozatával, akiről tudta, hogy gyakran váltogatja parnereit. Előbb rábeszélte, hogy költözzön hozzájuk, amit a nő meg is tett. A közös fedél alatt, bár próbálkozott, a férfinak egyszer sem sikerült az asszonnyal szexuálisan is együtt lennie.

Tavaly ausztus végén aztán egy napon kerékpárral a gyilkos, az apja és az áldozat átmentek Gerendásra sörözni, és mindhárman leittasodtak. Hazafelé menet  – miután lemaradtak az apától – az asszony megkérdezte partnerét: “nem akar-e vele „szexelni”?”

Az igenlő válasz után megálltak az út mentén, egy bokros részen, ahol a férfinak megint nem sikerült az aktus. Az asszony ekkor megjegyzést tett a férfiasságára és apját is sértő kifejezésekkel illette. A férfi ezen úgy feldühödött, hogy fojtogatta, kézzel, ököllel a fején ütlegelte a nőt, aki a földre esett.

A majd két méter magas, mázsányi férfinak azonban ez sem volt elég: nagy erővel a fejére, a mellkasára és hasára ugrott kicsi és vékony áldozatának, hogy “biztos meghaljon.” Majd miután erről meggyőződött, hazakerekezett Csorvásra. Ott tartóztatták le. Az eljárás során a férfi beismertette tettét és öngyilkosságot is megkísérelt, hogy megússza a büntetést – hiába.

Áldozata életét  azonban “az idejében érkező szakszerű orvosi segítség sem tudta volna az életét megmenteni” gyilkosa okozta több mint két tucatnyi súlyos sérülése: többek közt koponyaűri vérzése, keringési és légzési elégtelensége miatt – áll a szakértői jelentésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik