Belföld

Egymilliárdos támogatás Újvárosra

24.hu
24.hu

2012. 10. 09. 13:32

Győr Újvárosként ismert városrészének a rehabilitációjára és az ott élő, hátrányos helyzetű családok életminőségének javítására 1,1 milliárd forint uniós forrást nyert el az önkormányzat. A támogatási szerződést kedden írta alá Borkai Zsolt polgármester és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

Tavaly ősszel minősítette kiemelt város rehabilitációs projektnek a kormány Győr-Újváros fejlesztését, annak folyományaként, hogy az önkormányzat az év márciusában pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez uniós forrásra. A szebb időket látott városrész újjáélesztése az önkormányzat egyik kiemelt törekvése, ezért az alapos előkészítő munkálatoknak köszönhetően örömteli, hogy a döntéshozók támogatásra érdemesnek ítélték az önkormányzat milliárdos nagyságrendű elképzeléseit és 2012. október 9-én Borkai Zsolt polgármester alá is írhatta az erről szóló támogatási szerződést. Az 1,1 milliárd forintos uniós forráshoz Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 275 millió forint önrészt biztosít, így közel 1,4 milliárd forint kerülhet a körzetbe.

Borkai Zsolt polgármester az aláírás alkalmával elmondta, egy hosszú ideje várt projekt indulhat most el, aminek azért már bőven voltak előzményei, hiszen az önkormányzat és a Győr-Szol már eddig is több beruházást végzett el a területen. Az unió által is támogatott program ezt a munkát gyorsítja fel, és amellett, hogy városképileg rendezi az egykor Győr ékének számító területet, a szociális szolgáltatások terén is jelentős fejlesztések valósulnak meg.

Breznovits István a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője kiemelte, Győr felkészültségét mutatja, hogy a szociális város-rehabilitáció témájában a régióból ebben az időszakban egyedüliként nyújtott be sikeres pályázatot. Hozzátette, a győri projekt mindenben megfelel a pályázat által elvárt kritériumoknak, és a beruházásokon keresztül – a belvárosi rehabilitáció után – újabb jelentős fejlődésen megy keresztül a város.

A résztvevő projektpartnerek – Győr-Szol Zrt, Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Megyei Rendőrkapitányság, Újvárosi Római Katolikus Egyházközösség – nevében Sági Géza a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója kifejtette, a korábban megkezdett úton egy újabb nagy lökést jelent a most aláírt támogatási szerződés. Hozzátette, a munkát a projekt után is folytatni kell a városrész megújítása érdekében.

A teljes cikk itt olvasható!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.