Belföld

Újabb két törvényt küldött vissza megfontolásra az államfő

Újabb két törvényt küldött vissza megfontolásra az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök - derült ki a parlament honlapjára hétfő este felkerült dokumentumokból.

Az egyik visszaküldött jogszabály a szeptember 24-én elfogadott, a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosítása. Ebben a parlament változtatott egyebek mellett az államháztartási törvényen, az államfő szerint azonban a módosítás egyrészt más törvényekbe ütközik, másrészt a jogalkotási eljárás szabályai is sérültek.

A másik visszaküldött jogszabály a szintén szeptember 24-én megszavazott, a településfejlesztéssel, -rendezéssel és az építésüggyel összefüggő törvények módosítása, amelynek egy pontját Áder János tartalmi szempontból kifogásolja.

A jogszabályban a miniszter felhatalmazást kap arra, hogy a települési önkormányzat helyi parkolási rendjét megalapozó szakmai, eljárási szabályokat és az ezzel kapcsolatos bevétel felhasználásának szabályait rendelettel állapítsa meg. Utóbbira az elnök szerint a vonatkozó törvények nem adnak lehetőséget a miniszternek – derül ki a parlament honlapjára felkerült dokumentumokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik