Belföld

Havi nyolcszázezer a nyugdíja – ő a magyar rekorder

nyugdijas(210x140)(1).jpg (nyugdíjas, idős nő, )
nyugdijas(210x140)(1).jpg (nyugdíjas, idős nő, )

A titok nyitja a hosszú szolgálati idő.

Egészen pontosan 789 870 forint a legmagasabb havi nyugdíj, amit az állam kifizet egy nyugdíjasnak – írta a Népszabadság az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adataira hivatkozva. Arra a kérdésre, hogy a 99 ezer forintos átlagnyugdíj mellett hogyan lehet ekkora nyugdíjra szert tenni, az ONYF azt válaszolta: a titok nyitja a hosszú szolgálati idő.

Mint azt a lapnak elmondták: a nagy nyugdíjat kapók a legtöbb esetben jóval a nyugdíjkorhatár felett, 75-80 évesen hagyják abba a munkát. A korhatár felett eltöltött munka pedig jókorát dob az összegen, mert minden év után hat százalék bónusz jár. A főigazgatóság szerint aki 16-17 évet dolgozik így, az megkétszerezi a neki járó nyugdíjat.

Eljöhet azonban az idő, amikor a 800 ezer forinttal talán már a dobogóra sem lehet majd jutni, hamarabb mint gondolnánk – írta a lap. A kormány ugyanis a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését tervezi, márpedig ez automatikusan a kifizetendő nyugdíj emelkedésével kell hogy járjon. A plafon eltörléséből a kormány 51 milliárd forintos bevételre számít, de az ONYF korábbi igazgatója, Barát Gábor szerint ennek talán a fele folyhat be, többre nem számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik