Belföld

Lázárék csődbe döntik Orbán barátjának cégét?

futes(210x140)(4).jpg (fűtés)
futes(210x140)(4).jpg (fűtés)

Az E-Star fűtésszolgáltató csoport felfüggeszti, illetőleg szünetelteti szolgáltatásait a vele szemben lejárt tartozást felhalmozó önkormányzatoknál- írta a Népszabadság.

Az E-Star Alternatív Nyrt. szeptember végén a tőzsde honlapján közölte: felmondja a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal kötött szerződéseit. A cég akkori közlése szerint a jogszabályban foglalt kötelezettségeinek eleget téve, illetve befektetői és a hitelezők védelme érdekében döntött így.

A Népszabadság hétfőn arról számolt be, hogy ha a kormány és az érintett önkormányzatok nem rendezik a számláikat, a cég október közepén felfüggeszti a szolgáltatását. Még pikánsabbá teszi a helyzetet, hogy George Pataki volt New York állambeli kormányzó és Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció, az USA-beli legnagyobb magyar szervezet elnöke is az E-Star igazgatósági tagja, és mindketten jó kapcsolatokat ápoltak a Fidesszel – írta a lap.

A cég amerikai befektetői úgy tartják: meglehetősen példátlan a fejlett országok között, hogy egy kormány egyszerűen nem fizeti ki bizonyos magáncégekkel szemben felhalmozott adósságait – írta a Népszabadság. Így nem a piaci szabályok, hanem a kormány dönti el, mely cégek maradhatnak fenn, avagy tűnjenek el – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik