Belföld

Ők az új polgármesterek

valasztas(1)(210x140)(1).jpg (választás, )
valasztas(1)(210x140)(1).jpg (választás, )

Csontos Szabolcsot Kisasszondon, Molnárné Boros Katalint pedig Tárnokrétiben választották polgármesternek.

Csontos Szabolcsot (független) választották polgármesternek a Somogy megyei Kisasszondon a vasárnap tartott időközi helyhatósági választáson. A három függetlenként indult jelölt közül Csontos Szabolcs 54 szavazattal nyerte el tisztséget, a két másik jelölt közül Bodóné Völgyi Erzsébet Klotild 19, Váczi József 6 szavazatot kapott. A megválasztott polgármester társadalmi megbízatásban látja el majd feladatát.

A 183 lakosú településen 145 választásra jogosult állampolgár adhatta le szavazatát, közülük 81-en éltek a lehetőséggel, ez 55,8 százalékos részvételt jelent. Érvénytelen szavazat kettő volt. A helyhatósági választást azért kellett kiírni, mert Horváth Zoltán, a település korábbi független vezetője elhunyt.

Az előző ciklusban a képviselő-testület tagjaként tevékenykedő, most is függetlenként induló Molnárné Boros Katalint választották polgármesternek a Csornához közeli Tárnokrétiben a vasárnapi időközi választáson. A 175 választásra jogosult polgár 44 százaléka adta le voksát, a 78 szavazatból egy volt érvénytelen, a többit megkapta a vetélytárs nélkül induló jelölt. A 210 lakosú településen azért tartottak választást, mert júliusban családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Jankovits Ferencné független polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik