Belföld

Hintapark beteg gyerekeknek

A járóképtelen gyerekeknek épült a vásárhelyi Csodaházban a sepciális játszóhely.

A Csodaházban lévő járóképtelen gyerekek zöme kerekesszékben, babakocsiban vagy fekve tölti napjait, így évente alig egy-két alkalommal jutnak el valamelyik játszótérre– számolt be a Szeged24-nek az önkormányzat sajtóreferense.

Gögl Vilmos arról tájékoztatott: ezért egy korábbi jótékonysági koncert bevételeit arra fordították, hogy segítsenek ezeken a súlyosan sérült gyerekeken. Az akciót támogatta a helyi Tiszta Szívvel Egyesület is így a Csodaház udvarán egy speciális hintaparkot hozhattak létre, ahol az intézményben gondozott kis betegek akár naponta is játszhatnak a majd három és félmllió forintból épült, akadálymentesített bébi-, kerekesszék- és fészekhintával.

A Csodaházat 2006-ban holland testvérvárosában, Haarlemmermeerben megismert tapasztalatok alapján hozta létre a hódmezőváráhelyi önkormányzat. Az intézményben gondozott, mozgáskorlátozott gyerekeket fejlesztését konduktor, gyógypedagógus, gyógytornász segíti. Közben a gyerek szülei munkát is vállalhatnak, mert az állandó felügyelet terhét a Csodaház leveszi a vállukról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik