Belföld

Évi száz kínai diák a szegedi jogi karon?

Legalábbis az Országgyűlés szegedi, szocialista alelnökének Facebok bejegyzése szerint.

“A “mi” kormányunknak nem kellett a jogi karunk, a shanghaii viszont örömmel finanszírozza a kínai diákok szegedi tanulmányait.” -írja Facebook oldalán Újhelyi István.

Mint arról nyáron beszámoltunk: a felvételi keretszámok elosztásánál a Szegedi Tudományegyetem jogi kara egyetlen államilag finanszírozott helyet sem kapott. Akkor az egyetem rektora a Szeged24-nek úgy nyilatkozott: a keretszámok csökkentése nehezebb helyzetbe hozta az egyetemet, amely anyagilag jövőre csapódik majd le. Dr. Szabó Gábor akkor azt is mondta: az egyetemen valószínűsíthető egy jelentős pénzveszteség is, de hogy ez mekkora lesz, még nem lehet tudni.

Az Országyűlés szegedi alelnöke most a közösségi oldalon tett bejegyzésében a szegedi jogi karra nemrég tanulni érkezett kínai diákok kapcsán most az írja: “ha a jól sikerül a program, ígéretem van évi akár 100 diákra is. Bevétel az egyetemnek és a városnak, örök érzelmi kötődés hozzánk az új barátainknak.”

Újhelyi István oldalán arról is beszámol: Szegeden 15 kínai egyetemistát és tanárt vezett be a „kézilabda izgalmaiba.” (Azaz elvitte őket a Pick-meccsre, melyről már beszámoltunk) A politikus bejgyzése szerint a csapat tulajdonosa, Csányi Sándor is elment megnézni a meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik