Belföld

Akár -1 fok is lehet jövő héten

hideg (hideg, fagy)
hideg (hideg, fagy)

A jövő héten hajnalban fagypont közeli hőmérsékletre is számítani lehet.

A hidegfront hatására a jövő héten várhatóan már sehol nem lesz 20 fokos meleg, sőt a hajnali órákban már több helyen fagypont közeli hőmérsékletre is számítani lehet.

Hétfőn napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul.

Kedden néhol kisebb eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között, északkeleten 3 fok alatt alakulhat, míg a nappali órákban országszerte 13-18 fok között valószínű.

Szerdán északkeleten, illetve délnyugaton kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1-6 fok között alakul, de délnyugaton 6 foknál magasabb értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között valószínű.

Csütörtökön is előfordulhat egy-egy zápor, de általában napos idő lesz. A leghidegebb órákban a hőmérséklet -11-+4 fok között alakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között várható.

Pénteken elsősorban délnyugaton lehet néhol eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakul. Az éjszakai órákban több helyen köd képződhet.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, zápor többfelé előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10 fok körül várható, a maximumok 11-16 fok között alakulhatnak.

Vasárnap még elszórtan még ekkor is számítani lehet esőre, záporra. Ekkor a leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 12-18 fok között lesz – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik