Belföld

Tízezreket bukik, aki lemarad

egyetem (egyetemi előadó, hallgatók)
egyetem (egyetemi előadó, hallgatók)

Néhány nap múlva lejár az Út a felsőoktatásba ösztöndíj pályázati határideje: több tízezer forintot veszthet, aki lemarad.

Kevesebb mint két hétig lehet pályázni az Út a felsőoktatásba ösztöndíjra – hívja fel a figyelmet az eduline.hu. Érdemes kihasználni a lehetőséget, a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók akár 150-300 ezer forintot kaphatnak az idei tanévben.

Az ösztöndíjjal az első éves, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőfokú tanulmányait szeretnék segíteni. Az ösztöndíj- és önköltség-támogatási program keretösszege 79 millió forint, amit a nyertes pályázók között osztanak szét.

Az ösztöndíj („A” komponens) havi összege 20 ezer forint, ezt egészen 2013. június 30-ig utalják a nyertes pályázóknak. Önköltséges vagy részösztöndíjas hallgatók a program ún. „B” komponensére is pályázhatnak, előbbi esetben legfeljebb 300 ezer, utóbbiban 150 ezer forintos támogatást kaphatnak szemeszterenként. Fontos szabály, hogy a támogatás nagysága nem haladhatja meg a képzési önköltség mértékének 90 százalékát, és nem lehet kevesebb, mint a képzési önköltség 60 százaléka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik