Belföld

Szabadkára és Temesvárra járnak majd „gépezni” a szegediek?

A nyerőgépek majdnem teljes tilalma több olyan folyamatot indíthat el a szerencsejátékok piacán, amelyek nem éppen a megvédeni vélt rétegek érdekeit szolgálják.

„2011 novemberétől megváltoztak a nyerőgépek utáni adózási törvények! Lehet vitatkozni, hogy ez most jó-e vagy sem, mindenesetre a kocsmák biztos nem örülnek neki!

Mivel azóta eltelt bő fél év, egyre több, eddig megszokott és ismert kocsmából, ahol voltak ilyen gépek, elvitték őket! Ezúton szeretnénk szólni, hogy a kocsmablogon található képeken még lehetnek fent olyan fényképek, ahol nyerőgépek szerepelnek még rajtuk, holott már elvitték azokat!” – írta idén májusban a szegedikocsmak.blog.hu. A kormány teljes tilalmat jelentő minapi rapid döntése óta már nem az a kérdés, ki bírja az újabb terheket, hanem hogy ki tudja áttelepíteni a tevékenységét külföldre.

Mivel Szeged közvetlen közelében olyan országok találhatók, ahol gyakorlatilag korlátozás nélkül lehet szerencsejátékot űzni, megindult a nyerőgépekben utazó vállalkozók fantáziája. A Szeged24-nek név nélkül nyilatkozó vállalkozó szerint máris megkezdték szervezni az utakat Romániába és Szerbiába. Temesvárra és Szabadkára buszokkal vinnék a játszani, illetve „gépezni” vágyókat, így akik eddig itthon költötték el a kicsi, esetleg nagy fizetésüket, most a szomszédos országokban teszik majd ugyanezt.

„Játék határok nélkül!” – nevet a vállakozó, és igaza van. Emlékezhetünk például, hogy amikor Magyarországon a lottón hatalmas nyeremény halmozódott fel, jöttek hozzánk minden szomszédos országból, hogy szelvényt vásároljanak. Akkor ők hozták ide a pénzüket, most mi visszük ki. A közgazdászok már törhetik is a fejüket azon, vajon mennyi adótól esik el az ország ezzel a rendelkezéssel. Maga a cél helyes – amit a játékgépek üzemeltetői is elismernek –, hiszen a romló életkörülményekhez nagyban hozzájárul a felelőtlen költekezés is, ám a bevezetés módja komoly károkat okozott. Aki nem tud ugyanis szabadulni a játékszenvedélytől, annak mindegy, hogy Szegeden vagy Temesváron, esetleg Szabadkán dobálja a pénzt a gépekbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik