Belföld

Indul A Nagy Mese

gyerekek ()
gyerekek ()

Október végéig küldhetik el a 6 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok saját fantáziájukból született meséiket a Kossuth Rádiónak.

A pályázat kiírói 5 percnél, két gépelt oldalnál nem terjedelmesebb történeteket várnak írásban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe. Emellett saját előadású hanganyagokat és rajzos illusztrációkat is szívesen fogadnak. A jelentkezéseket e-mailen az anagymese@mtva.hu címre küldhetik a pályázók – közölte az MTVA.

Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja Markovits Ferenc, a Kossuth Rádió programszerkesztője; Péterfy Bori énekes, színész; Vizi Mária, a Duna rendezője; Horváth Gergely, a Petőfi Rádió műsorvezetője; Tasnádi István író és Herman Flóra színész.

Az anyagokat előszűrés után a www.nagymese.hu oldalon teszik közzé, itt szavazhatnak majd az érdeklődők a kedvenceikre, hiszen a nyerteseknek nemcsak a zsűri, hanem a közönség is odaítél egy díjat. Az eredményeket karácsonykor hirdetik ki. A legjobb meséket a Kossuth Rádió Esti mese műsorában neves színművészek előadásában mutatják be, a zsűri által első díjjal jutalmazott meséből a tervek szerint animációs filmet készítenek.

A nagydíjas és a közönségdíjas mese szerzője mindezek mellé még egy-egy Samsung táblagépet is kap ajándékba. A szervezők az iskolákat is részvételre bíztatják, hiszen a legaktívabb magyarországi és külhoni intézményt is 250-250 ezer forint értékű könyvcsomaggal jutalmazzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik