Belföld

Lucky Luciano helyett Viktorio lesz Dopeman idolja

dopeman(210x140)(2).jpg (dopeman)
dopeman(210x140)(2).jpg (dopeman)

A magyar kormány ígéreteivel ellentétben nem munkahelyeket teremtett, hanem alig egy év leforgása alatt leépített egy emberek tízezreit foglalkoztató iparágat – véli a rapper.

A politikusnak készülő Dopeman komolytalannak tartja, hogy a kabinet erkölcsi kifogásokra, nemzetbiztonsági okokra hivatkozott, hiszen „nem történt más, mint a szerencsejáték állami monopóliummá tétele. A rapper szerint senki sem gondolja komolyan, hogy a szenvedélybetegek innentől kezdve majd hazaadják a pénzt, amikor a szerencsejátékot az állam által működtetett kaszinókban továbbra is művelhetik.

Az átláthatatlan adózásra hivatkozás sem állja meg a helyét, hiszen „ennél szigorúbban ellenőrzött iparág alig létezik az országban”. Az olyan „kipróbált és rafinált utcai vagányoknak adott tisztes és legális megélhetést (a biztonsági szolgálat alkalmazottjaként), akik most bizony visszatérnek eredeti működési területükre, „növelvén ezzel az amúgy is toronymagasan emelkedő bűnözési rátákat”.

Sújtja majd a visszaesés az összes kapcsolódó iparágat is. „Mennyi munkahelyet ad majd helyette a “valahol”, valamikor fölépülő kaszinóváros, amit minden valószínűség szerint a Közgép kivitelez majd (és a TEK véd)?” – kérdezi Dopeman, majd meg is válaszolja: pár ezret. “Egy biztos. Két évig még bármit lehet, úgyhogy mindent meg is tesznek”. Dopeman azt hiszi: lassan új példaképeket választ. Lucky Luciano és Meyer Lansky helyett Viktorio és Luigi lesznek az idoljai

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik