Belföld

Első alkalommal rendezték meg a Felsőoktatási Napot

A Fehérváron működő egyetemek, főiskolák kínálatára sok középiskolás kíváncsi volt.

Az egyetemek, főiskolák standjain tegnap egész nap fogadták az érdeklődőket, akik a képzésekkel kapcsolatban kérdezhettek és kaptak tájékoztatást. A hiánypótló rendezvényen bemutatkoztak a fehérvári székhelyű, vagy telephelyű felsőoktatási intézmények. a szervezők célja az volt, hogy megmutassák a városban végző középiskolás diákoknak, hogy Székesfehérváron helyben van a felsőoktatás. A programra kilátogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

A felsőoktatási nap a Kodolányi János Főiskola, az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatika Kar Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére valósult meg, amelyhez csatlakozott  a Pannon Egyetem is. 

A megnyitón Mészáros Attila tanácsnok elmondta: „Székesfehérvár fejlődése, jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy segítsük az itt élő fiatalok minőségi oktatását, így megfelelően szakképzett munkaerőt tudunk biztosítani a város foglalkoztatói számára. Nagy öröm, hogy a hiánypótló rendezvény végre megvalósult a megyeszékhelyen!” Mészáros Attila köszönetet mondott a felsőoktatási intézményeknek az összefogásért és azért, hogy vállalták a részvételt. „Az alap- és középfokú oktatási intézmények közötti kommunikáció és kapcsolatok erősítéséért már az elmúlt tanévben elindul egy városi kezdeményezés, hiszen létrejött a Székesfehérvári Diáktanács. Remélem, hogy a mostani, hagyományteremtő rendezvénnyel a városban működő főiskolák, egyetemek között is erősödik a kapcsolat.” – tette hozzá az ifjúsági tanácsnok.

A megnyitó után színpadi produkciókkal mutatkoztak be az intézmények, felléptek az iskolák zenekarai, valamint a Kodolányi jazz-tanszék hallgatói.

A rendezvényre kilátogatott Székesfehérvár polgármestere is. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: ” Az ilyen alkalmak remek lehetőséget adnak arra, hogy a végzős középiskolások közelebbről megismerjék a székesfehérvári felsőoktatási intézmények képzéseit. Ez elősegíti azt is, hogy a helyben továbbtanuló hallgatók a fehérvári munkaerőpiacon helyezkedjenek el. Szeretnénk elérni, hogy igazi diákvárossá váljék a megyeszékhely a felsőoktatás tekintetében is.”- tette hozzá a polgármester.

Este koncertekkel folytatódtak az események, többek között a Fehérvár Hangja verseny győztesét, Lovas Petrát hallhatta a közönség, majd zárásként Majka és Curtis lépett színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik