Belföld

Első alkalommal rendezték meg a Felsőoktatási Napot

Buthy Lilla

2012. 10. 04. 07:30

A Fehérváron működő egyetemek, főiskolák kínálatára sok középiskolás kíváncsi volt.

Az egyetemek, főiskolák standjain tegnap egész nap fogadták az érdeklődőket, akik a képzésekkel kapcsolatban kérdezhettek és kaptak tájékoztatást. A hiánypótló rendezvényen bemutatkoztak a fehérvári székhelyű, vagy telephelyű felsőoktatási intézmények. a szervezők célja az volt, hogy megmutassák a városban végző középiskolás diákoknak, hogy Székesfehérváron helyben van a felsőoktatás. A programra kilátogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

A felsőoktatási nap a Kodolányi János Főiskola, az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatika Kar Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére valósult meg, amelyhez csatlakozott  a Pannon Egyetem is. 

A megnyitón Mészáros Attila tanácsnok elmondta: „Székesfehérvár fejlődése, jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy segítsük az itt élő fiatalok minőségi oktatását, így megfelelően szakképzett munkaerőt tudunk biztosítani a város foglalkoztatói számára. Nagy öröm, hogy a hiánypótló rendezvény végre megvalósult a megyeszékhelyen!” Mészáros Attila köszönetet mondott a felsőoktatási intézményeknek az összefogásért és azért, hogy vállalták a részvételt. „Az alap- és középfokú oktatási intézmények közötti kommunikáció és kapcsolatok erősítéséért már az elmúlt tanévben elindul egy városi kezdeményezés, hiszen létrejött a Székesfehérvári Diáktanács. Remélem, hogy a mostani, hagyományteremtő rendezvénnyel a városban működő főiskolák, egyetemek között is erősödik a kapcsolat.” – tette hozzá az ifjúsági tanácsnok.

A megnyitó után színpadi produkciókkal mutatkoztak be az intézmények, felléptek az iskolák zenekarai, valamint a Kodolányi jazz-tanszék hallgatói.

A rendezvényre kilátogatott Székesfehérvár polgármestere is. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: ” Az ilyen alkalmak remek lehetőséget adnak arra, hogy a végzős középiskolások közelebbről megismerjék a székesfehérvári felsőoktatási intézmények képzéseit. Ez elősegíti azt is, hogy a helyben továbbtanuló hallgatók a fehérvári munkaerőpiacon helyezkedjenek el. Szeretnénk elérni, hogy igazi diákvárossá váljék a megyeszékhely a felsőoktatás tekintetében is.”- tette hozzá a polgármester.

Este koncertekkel folytatódtak az események, többek között a Fehérvár Hangja verseny győztesét, Lovas Petrát hallhatta a közönség, majd zárásként Majka és Curtis lépett színpadra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.