Belföld

Diszkófény és drog Apácákkal

Molnár László musical darabjaiban eddig soha nem kellett csalódnia a győri közönségnek. Nos ez, az Apácák kapcsán sem lesz másként. Egy kiváló rendező, öt csinos színésznő, egy meglepő és mulatságos mesében...

Tragédia árnyékolja be a bájos, kicsit hebrencs, hobokeni nővérek életét. Egy gombakrémleves 52 apáca halálát okozza, de az életben maradt – egyébként főszereplő – apácák csak 48 társukat tudják eltemetni. A többi négy nővért a fagyasztóládába helyezik. Hogy mindenkit végső nyugalomra helyezhessenek jótékonysági estet szerveznek, valójában így indul a faramuci, de végtelenül humoros történet. A nézők a show-ban előadott számok alatt ismerhetik meg Mária Regina, Mária Huberta, Mária Roberta, Mária Amnézia és Mária Lea életét, és azt, hogy hogyan kerültek a zárdába. Persze egyiküket sem kell félteni, ki balerina, ki country énekes, ki színésznő volt, vagy éppen csak szeretne az lenni. A jótékonysági est során persze történnek érdekes dolgok: a t.anya, vagyis a tisztelendő anya bedrogozik, néha felvillan egy-két diszkófény, de aki megnézi a musicalt azt is megtudhatja, miért van nagy jelentősége egy Samsung videónak.

Szerencsém van, hiszen itt a színházban mindig én kapom ezeket a hálás darabokat. Ami persze csak egyrészről hálás, másrészről nagyon nehéz. Mert bár sokan ezt másként gondolják, de rengeteg munka van egy musicalben, és ez a színészektől is több energiát vesz el. Szoktam mondani, hogy a prózához elég egy kis izzadság, no meg egy kis lihegés és akkor azt úgy, ahogy van, elhiszi a néző. A musicalnél viszont nincs mese, ott énekelni és táncolni is tudni kell” – mondta a főpróba szünetében a Győr24-nek Molnár László, rendező.

Huberta nővér bőrébe bújtam bele, aki a tisztelendő anya után, csak a második a sorban, ezért mindig zrikálják egymást, hiszen Huberta szeretne az első lenni. Először azt hittem ez az apáca egy butácska jellem, de most már másként látom: nagyon helyes, mindig mókázik, szóval egy kedves, szerethető karakter” – mesélte portálunknak szerepe kapcsán Agócs Judit.

A főszereplők, Bellai Eszter, Bartha Alexandra, Mózes Anita, Kiss Tünde és Agócs Judit abban egyetértett, hogy ez a világ, amelyben az apácák élnek, nagyon távol áll a valóságtól, de talán éppen ezért lesz érdemes beülni a Kisfaludy-terembe, az október 6-i premierre és az azt követő estékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik