Belföld

Repülőteret kaphat Putyin

Szibériában repülőteret neveznének el az orosz államfőről a 60. születésnapja alkalmából, Cseljabinszkban pedig hatalmas képeslappal kívánnak minden szépet és jót az elnöknek.

A kormányzó Egységes Oroszország párt (JeR) ifjúsági szervezete, az Ifjú Gárda utcai akciókat szervez országszerte Vlagyimir Putyin 60. születésnapján.

Szobrot is kapott volna

Rosztovban az Európát és Ázsiát egyesítő hídra feszítik ki az orosz államfőt köszöntő feliratot, utalva Putyin eurázsiai szövetség megteremtését célzó elképzeléseire. Cseljabinszkban hatalmas képeslappal kívánnak minden szépet és jót az elnöknek.

A nyugat-szibériai Altaj Köztársaság vezetése azt fontolgatja, hogy az altaji nép vezetője, helyi nyelven az El Bascsi javaslatára a köztársaság fővárosában, Gorno-Altajszkban hálából Putyinról neveznék el a 20 év után végre felújított repülőteret.

Szentpéterváron, ahol Vlagyimir Putyin 1952. október 7-én született – 60 ezer fős jubileumi menetet szervez az államfő születésnapjának megünneplésére alapított “Nemzeti Bizottság – 60” elnevezésű szervezet. A résztvevők végigjárnák a politikus életútját jelentő neves helyszíneket.

Az úgynevezett Nemzeti Bizottság Szentpéterváron szobrot is szeretett volna állítani Vlagyimir Putyinnak, mégpedig a hatalom kedveltje, Zurab Cereteli grúz származású szobrász alkotását, amely 2004-ben készült el.

Ellenzéki villámcsődület

Az államfő nem szereti az ilyen ünneplést, nem tervezi, hogy megjelenik az utcai akciókon, szülővárosában fogja tölteni születésnapját közeli barátai és családja körében – nyilatkozta Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője.

Az orosz ellenzék viszont flash mobokkal emlékezik meg az elnöki jubileumról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik